Youradio

Menu

Bubeník Charlie Watts ze zdravotních důvodů zřejmě vynechá turné Rolling Stones

5. 8. 2021 · Barbora Koubová

Při nadcházejícím americkém turné Rolling Stones pravděpodobně nebude za bicí soupravou stálice rockové kapely Charlie Watts. Jeho mluvčí ve středu oznámil, že bubeník podstoupil nespecifikovaný lékařský zákrok a potřebuje čas na zotavení. Podle médií Wattse zastoupí Steve Jordan, který spolupracuje s kytaristou Rolling Stones Keithem Richardsem na jeho vedlejších projektech.

Přehrát Rollin Stones

Turné s názvem No Filter má odstartovat 26. září koncertem na stadionu v St. Louis, Rolling Stones pak plánují zavítat také do Dallasu, Atlanty, Los Angeles nebo Las Vegas. Na koncertní šňůru se původně chtěli vydat už loni, kvůli pandemii covidu-19 ale byla odložena.

"Za pár týdnů začínají zkoušky, takže je to mírně řečeno velké zklamání, taky se ale dá říct, že tohle nikdo nečekal," uvedl mluvčí Wattse. "Charlie má za sebou zákrok, který byl naprosto úspěšný, ale jeho doktoři tento týden dospěli k závěru, že si potřebuje řádně odpočinout a nabrat síly," stojí v tiskovém prohlášení.

Sám 80letý bubeník podle agentury AP uvedl, že nechce, aby obavy o jeho zdravotní stav dál zdržovaly začátek turné. "Pro jednou můj timing nebyl úplně nejlepší," zavtipkoval Watts. "Tvrdě pracuju na tom, abych byl zase plně fit, ale dnes jsem se na základě doporučení expertů smířil s tím, že to nějaký čas potrvá," dodal.

Watts není zakládajícím členem Rolling Stones, od ledna 1963, kdy se ke kapele přidal, ale nevynechal jediný koncert, píše časopis Rolling Stone. Média připomínají, že bubeník se před lety léčil s rakovinou krku. V roce 2019 zase musel na operaci dnes 78letý zpěvák Mick Jagger, který podstoupil výměnu srdeční chlopně.

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno