Youradio

Menu

Zemřel DJ Avicii. Jaká byla příčina smrti?

21. 4. 2018 · Ondřej Těšínský

Světoznámému DJovi a producentovi bylo pouhých 28 let. V pátek zemřel v Ománu.

Přehrát jeho nejlepší tracky

Stáhni si českou hudební appku Youradio do mobilu

Stahuj pro Android Stahuj pro iPhone a iPad

Možná jste byli v pátek večer už někde na párty, když svět obletěla nečekaná smutná zpráva.

Švédský DJ Avicii zemřel. Bylo mu pouhých 28 let. 

"S hlubokým zármutkem oznamujeme ztrátu Tima Berglinga známého jako Avicii. V pátek odpoledne místního času byl nalezen mrtvý v Maskatu. Rodina je zprávou zdrcena a prosí všechny, aby respektovali její soukromí v tomto obtížném čase. Žádná další oznámení nebudou podána," oznámila jeho tisková mluvčí Diana Baron.

Za náhlým úmrtím pravděpodobně stály zdravotní problémy, se kterými se Avicii potýkal několik let.

Před dvěma lety skončil s živým vystupováním kvůli chronickému zánětu slinivky břišní. V roce 2014 mu byl také vyoperován žlučník.

"Avicii byl dost introvertní a měl problém s vystupováním před velkým davem, takže to většinou řešil alkoholem, což se bohužel podepsalo na jeho zdraví," řekl pro server iRozhlas.cz známý český DJ Michael Burian. "Měl jsem možnost se s ním potkat dvakrát. Byl to velimi milý a skromný člověk. Do taneční muziky přinesl spoustu originálních impulsů. Je to opravdu škoda," dodal.

Avicii vydal svůj první singl Seek Bromance pod jménem Tim Berg ve svých 21 letech. Následoval obrovský hit Levels (2011) a o dva roky později album True s hity Hey Brother, Addicted To You, You Make Me a především Wake Me Up s vokálem zpěváka Aloe Blacca. V roce 2015 vydal album Stories, z něhož pochází například singl Waiting For Love. Jeho aktuálním singlem je track Without You.  

 Avicii také spolupracoval s hvězdami jako Madonna (remixoval singl Wash All Over Me) nebo Coldplay (produkoval hit A Sky Full Of Stars).

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno