Youradio

Menu

Poetika a Lipo vyrazí na společné turné!

26. 9. 2018 · Ondřej Těšínský

Skupina Poetika a rapper Lipo v listopadu a prosinci spojí síly a vyrazí na POETIKA & LIPO TOUR po České republice.

Stáhni si českou hudební appku Youradio do mobilu

Stahuj pro Android Stahuj pro iPhone a iPad

Tvorba obou interpretů vychází ze silného důrazu na obsah slov, což naznačuje i název kapely Poetika. Ta vznikla na Vysočině a tvoří ji rapper Eduard Rovenský, zpěvák Ondřej Brejška a producent Daniel Hrdlička. Liberecký hiphoper Jonáš Červinka zase před lety přijal svůj pseudonym jako poctu čínskému básníkovi Li Po. Ne nadarmo si vysloužil označení „básník před mikrofonem“.

Spojuje je také skutečnost, že jako jedni z mála u nás dokázali rap jakožto žánr žijící si převážně vlastním internetovým životem dostat do rádií. Velké hity vyslali do éteru jak Poetika (Zkouším žít, Každou vteřinou), tak Lipo (Ležím v tvé blízkosti, Štěstí nebo aktuální Svoboda). Sledovanost jejich videoklipů se navíc pohybuje v řádu milionů. Všechny jistě na společných koncertech zazní.

V neposlední řadě zmiňme skutečnost, že na turné představí to nejlepší ze svých aktuálních desek. Poetika vydala svůj debut Trinity loni a sklidila s ním pozitivní ohlasy. Zaujala především kombinace rapu a zpěvu orámovaná současným zvukem i nakažlivými melodiemi. Lipova novinka Lyrika vyšla letos v dubnu a pracuje s četným zapojením živých nástrojů, na jejichž pozadí pulsují jeho často velmi osobní výpovědi.

„Toto léto jsme odehráli spoustu skvělých koncertů, hráli na velkých festivalech, jako je Sázavafest nebo Vysočina Fest a projeli křížem krážem snad celou republiku. Jsme rádi, že na letní vystoupení můžeme navázat společným turné s Lipem. Už teď se těšíme na klubovou atmosféru i na všechny návštěvníky, kteří za námi dorazí,“ neskrývá nadšení z blížících se koncertů Poetika.

Lipo má v plánu odehrát svoje skladby v novém pojetí. „Hodlám zařadit své starší hity, ale také písně z nové desky Lyrika. Moc se těším jak na jedinečnou klubovou atmosféru, tak na fakt, že songy zahrajeme v novém provedení s živými bicími,“ slibuje. 

Poetika/Lipo Tour 2018
23. 11. Pardubice
30. 11. Liberec
01. 12. Valašské Meziříčí
02. 12. Praha
07. 12. Brno
08. 12. Ostrava
15. 12. Plzeň

Vstupenky pořídíte v obvyklých předprodejích jednotlivých klubů a lokálních sítích.

Přehrajte si VIP nálady Lipa i členů kapely Poetika!

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno