Youradio

Menu

Nejvíc nominací na Grammy má Beyoncé. Vyhrát můžou i Twenty One Pilots

7. 12. 2016 · Ondřej Těšínský

Nejprestižnější hudební ceny se budou udílet udílet 12. února v Los Angeles. Kdo má nejvíc šancí odnést si gramofonek?

Americká zpěvačka Beyoncé za své letošní album Lemonade získala devět nominací.

Osm nominací získali zpěvačka Rihanna a rapeři Drake a Kanye West, sedm jich má nováček Chance the Rapper, po pěti pak britská zpěvačka Adele a kapela Twenty One Pilots.

Stahuj Youradio pro Android Stahuj Youradio pro iPhone a iPad

Hlavní cenu za album roku může vyhrát práve Beyoncé, Justin Bieber s loňskou comebackovou nahrávkou Purpose, Adele za desku 25, Drake za album Viws nebo osmatřicetiletý countryový zpěvák Sturgill Simpson za album A Sailor’s Guide to Earth.

Nahrávkou roku, což je cena pro interpreta i producenta jedné písně, se může stát provokativní singl Formation od Beyoncé, Hello od Adele nebo hit 8 Years od dánské popové skupiny zvané Lukas Graham. Nominováni v této kategorii dále byli Twenty One Pilots s písní Stressed Out a Rihanna se skladbou Work, v níž jako host rapuje právě Drake.

Ten se naopak do nominací překvapivě nedostal s vlastním hitem One Dance, jenž deset týdnů po sobě vedl americkou hitparádu.

O vítězství v kategorii Objev roku se utkají The Chainsmokers, Chance The Rapper, Maren Morris, Anderson .Paak a Kelsea Ballerini.

Kompletní seznam nominací najdeš zde!

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno