Youradio

Menu

Martin Harich představuje song o lásce s letním klipem z Malty!

4. 9. 2018 · Ondřej Těšínský

I vy byste za láskou cestovali až na kraj světa? O takové lásce, za kterou stojí bojovat, zpívá i slovenský zpěvák Martin Harich v novém singlu Remember Me. Romantický text je doplněn o videoklip plný záběrů z Malty, která je v poslední době Martinovým druhým domovem.

Přehrát song

Stáhni si českou hudební appku Youradio do mobilu

Stahuj pro Android Stahuj pro iPhone a iPad

 Díky singlu budete mít pocit, jako byste byli na dovolené a užívali si letní románek.

Martin Harich je mladý talentovaný zpěvák mnoha tváří. Ať už zpívá v rodném jazyce nebo v angličtině, rád si hraje z hlasem a v každé skladbě zní trochu odlišně. Nedávno vydal skladbu Gurmánka s videem z rodného Liptova a tentokrát už zpívá anglicky. A nejde o náhodu. Námět na Remember Me se sice zrodil v Martinově hlavě, ale singl se nahrával v Gilkicker studios v maltském městečku Marsaxlokk, kde je vyjma maltštiny úředním jazykem angličtina. 

„Melodii a text skladby jsem klukům na Maltu přinesl já. Měl jsem to hotové docela rychle. Píseň jsem psal na lavičce v Praze během mého oblíbeného pozorování lidí. V songu zpívám o klukovi, který se po čase vrací za dívkou, se kterou v minulosti „cosi“ zažil a věří, že na něj ještě úplně nezapomněla,“ prozradil o námětu skladby Martin. 

Za vznikem písně stojí i Rikki Lee Scicluna z Malty, kterému se Martinova tvorba líbila a rozhodl se ho oslovit. Dalšími producenty jsou Matthew Hyde a Claude Spiteri Belcher, který je i hlavním autorem hudby. 

„Ze začátku jsem komunikoval především s Rikkim, který našel moje skladby a live videa na Instagramu. Nejdřív jsme jenom skypovali, ale zanedlouho jsme se rozhodli, že se setkáme u něj na Maltě. Rikki je Brit, který vyrůstal v Londýně, ale omrzelo ho typické anglické počasí, a tak se nedávno přestěhoval na Maltu. Já miluju britskou hudbu, takže hudebně si velmi rozumíme,“ zavzpomínal na začátky spolupráce Martin. „Dá se říct, že jsem na Maltu od prvního setkání začal létat častěji. Hodně jsme si sedli, takže myslím, že s Rikkim budu pracovat i na dalších věcech.“

Malta je sice malá, zato velmi rozmanitá krajina plná malebných městeček s typickými úzkými uličkami, krásnými plážemi a super atmosférou. Není proto divu, že Martinovi učarovala tak, že si jí zvolil jako místo pro videoklip. Režii klipu měl i tentokrát na starosti Rajmund Petrík, se kterým Martin na klipech spolupracoval již v minulosti. 

Kromě toho, že je Martin velmi aktivním hudebníkem, o čemž svědčí fakt, že vydal už čtyři desky, v létě se naplno věnuje hraní na festivalech a městských slavnostech. I když je jeho kalendář plný, ví si najít čas na oddych: „Momentálně se dost věnuju buskingu, což s mým komponováním dost souvisí. Busking je vlastně street art. Cestujeme po světě a hrajeme na ulici. Za posledních pět týdnů jsme hráli například v Itálii, Lucembursku, Německu, Francii, Rakousku a samozřejmě i na Maltě. Cestujeme v dodávce a snažíme se lidem dělat radost naší hudbou. Všechny naše kroky a cesty samozřejmě postujeme na Instagram. Na podzim máme v plánu USA,“ podělil se na závěr o své plány do budoucna Martin

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno