Youradio

Menu

 
Rok založení 1999
Doba existence 22 let
Místo vzniku Praha
Web skupiny www.holki.eu/
 
Žánr Pop
Přehrát náladu "Holki"
Nej skladba "Pro mámu (2021)"

Populární dívčí skupinu Holki dal dohromady konkurz. V dobách největší slávy Luneticu měla v Čechách vzniknout nová (ryze holčičí) kapela, která by konkurovala zmíněnému boybandu.
Čtveřice studentek ve složení Kateřina Brzobohatá, Nikola Šobichová, Klára Kolomazníková a Radana Labajová prý producenta Petera Fidera (nyní mužská část dua Verona) ohromila skladbou Killing Me Softly. Za svou kariéru Holki posbíraly několik zlatých i platinových desek. Z debutového alba S láskou (1999) prorazily chytlavé songy Už mi nevolej a Můj kluk. Následovala další úspěšná CD, dvojplatinové Pro tebe (2001) nebo Vzpomínky zůstanou (2002). Po něm kapelu opustila Nikola Šobichová, kterou lákala sólová kariéra. Zbývající trojka fungovala ještě rok, pětiletou spolupráci Holki ukončily albem Ať to neskončí. Každá členka potom zkusila sólovou dráhu.
V polovině roku 2008 dívky znovu oslovil Peter Fider, na comebacku se ale odmítla podílet Klára Kolomazníková. Obnovená skupina natočila singl Že tě mám a koncertuje na diskotékách po celé republice. Vystoupení v říjnu 2009 na čas přeruší mateřské povinnosti, Radana Labajová je totiž těhotná.

 

Diskografie

Podobní interpreti

Album Pro mámu (Version 2021)

Pro mámu (Version 2021)

Rok vydání: 2021 Songů: 1
 
Album Pro mámu (2021) - Single

Pro mámu (2021) - Single

Rok vydání: 2021 Songů: 1
 
Album Senzační: Best Of 20

Senzační: Best Of 20

Rok vydání: 2019 Songů: 3
 
Album Ze Te Mam

Ze Te Mam

Rok vydání: 2009 Songů: 1
 
Album Zkus zapomenout

Zkus zapomenout

Rok vydání: 2009 Songů: 9
 
Album At to neskonci

At to neskonci

Rok vydání: 2003 Songů: 10
 
Album S Láskou

S Láskou

Rok vydání: 1999 Songů: 10
 
Album Best of

Best of

Rok vydání: 1900 Songů: 4
 
Album Spolu

Spolu

Rok vydání: 1900 Songů: 12
 
Album Vzpominky zustanou

Vzpominky zustanou

Rok vydání: 1900 Songů: 10
 
Album Pro tebe [Double platinum album]

Pro tebe [Double platinum album]

Rok vydání: 1900 Songů: 13
 
 
 

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno