Youradio

Menu

Zemřela královna soulu Aretha Franklin

16. 8. 2018 · Ondřej Těšínský

Ve věku 76 let zemřela ve čtvrtek dopoledne americká zpěvačka Aretha Franklin. Trpěla rakovinou slinivky a už před několika dny se objevily zprávy, že její stav je velmi vážný. 

Přehrát songy Arethy Franklin

Stáhni si českou hudební appku Youradio do mobilu

Stahuj pro Android Stahuj pro iPhone a iPad

"Nenacházíme slova, jimiž bychom vyjádřili bolest v našich srdcích. Ztratili jsme pevný základní kámen naší rodiny," uvedla rodina Franklinové v oznámení o úmrtí této matky čtyř dětí.

Franklinová trpěla rakovinou slinivky několik let. Loni oznámila, že už bude vystupovat jen na vybraných akcích. Poslední koncert absolvovala loni v srpnu ve Filadelfii, o tři měsíce později ještě zpívala na akci nadace Eltona Johna pro boj s AIDS.

První singl vyšel Franklinové už před více než 50 lety. V 60. a 70. letech minulého století nazpívala několik ceněných živých nahrávek gospelů včetně alba Amazing Grace (1972). Zatím poslední album, kterým je A Woman Falling Out Of Love, vydala v roce 2011.

Kromě 18 cen Grammy dostala Franklinová také ocenění Grammy za celoživotní dílo (v roce 1994). V roce 1987 se stala první ženou, která byla uvedena do rokenrolové síně slávy.

Zdroj: ČTK

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno