Youradio

Menu

Zemřel další rocker. Kvůli nádoru na mozku nestihl zahrát v Praze

12. 6. 2018 · Ondřej Těšínský

Zemřel bubeník Jon Hiseman z legendární jazz-rockové skupiny Colosseum. Bylo mu 73 let. 

Přehrát kapelu Colosseum

Stáhni si českou hudební appku Youradio do mobilu

Stahuj pro Android Stahuj pro iPhone a iPad

 Nádor na mozku mu byl diagnostikován letos v dubnu. Kvůli tomu bylo zrušeno i turné kapely JCM, složené právě ze tří členů Colossea. V květnu měli zahrát i v Praze. 

"Je nám velice líto, že vám musíme oznámit zrušení všech dalších koncertů evropského turné JCM. Jon Hiseman během turné onemocněl a byl mu diagnostikován nádor na mozku. Absolvuje co nejdříve operaci a váží si veškeré vaší podpory. Přeje si, aby vše dopadlo tak dobře, aby zbytek turné mohl absolvovat co nejdříve. Všichni se za něj a jeho rodinu modlíme a cítíme s ním," uvedla kapela koncem dubna. 

Ve skupině JCM hráli kromě Hisemana ještě Clem Clempson a Mark Clarke. Letos vydali své první album Heroes. Colosseum, ve kterých se všichni tři jmenovaní proslavili, byli založeni před padesáti lety a v krátké první vlně kariéry fungovali do roku 1971. Po třiadvaceti letech se však vrátili a vystupovali až do roku 2015.

Hiseman v roce 1975 inicioval vznik nástupnické skupiny Colosseum II. Kromě toho si zahrál také s Johnem Mayallem, Arthurem Brownem nebo ve skupině Graham Bond Organisation. Dalším z jeho projektů byla formace Tempest. Vedle aktivního hraní byl také zvukový technik a hudební novinář. 

Zdroj: ireport.cz

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno