Youradio

Menu

Záhadná smrt Aviciiho: Policie zveřejnila výsledky pitvy

23. 4. 2018 · Ondřej Těšínský

Ománská policie už ukončila vyšetřování smrti DJe Avicciho, který zemřel v pátek ve městě Muscat...

 

Přehrát jeho nejlepší tracky

Stáhni si českou hudební appku Youradio do mobilu

Stahuj pro Android Stahuj pro iPhone a iPad

Vyšetřovatelé došli na základě výsledků pitvy k jasnému závěru - umělce nikdo nezabil.

Smrt Tima Berglinga, známého jako Avicii, otřásla hudebním světem v pátek 20. dubna. DJe, který patřil mezi největší hvězdy současné taneční hudby, našli mrtvého v hotelovém resortu v ománském Muscatu. Podle policie "nešlo o žádný kriminální čin".

Co se však ve skutečnosti stalo, policie nesdělila. Stále se tak spekuluje o tom, že osmadvacetiletého DJe dostihly zdravotní komplikace způsobené chronickým zánětem slinivky břišní. Jeho zdravotní problémy by podle médii mohly souviset s častým pitím alkoholu.

Objasnit smrt Aviciiho se usilovně snaží i jeho bratr David Bergling, který byl v době neštěstí na dovolené v ománském hlavním městě společně s ním. Po příčině smrti pátrá na vlastní pěst.

Aviciiho tělo by mělo být v nejbližší době převezeno zpět do Švédska. Na náměstí Sergels Torg ve Stockholmu přišly jeho smrt v sobotu uctít tisíce fanoušků.

Co řekl o Aviciim DJ Michael Burian, který se s ním setkal dvakrát osobně, čti zde.

Avicii vydal svůj první singl Seek Bromance pod jménem Tim Berg ve svých 21 letech. Následoval obrovský hit Levels (2011) a o dva roky později album True s hity Hey BrotherAddicted To YouYou Make Me a především Wake Me Up s vokálem zpěváka Aloe Blacca. V roce 2015 vydal album Stories, z něhož pochází například singl Waiting For Love. Jeho aktuálním singlem je track Without You.  

 Avicii také spolupracoval s hvězdami jako Madonna (remixoval singl Wash All Over Me) nebo Coldplay (produkoval hit A Sky Full Of Stars).

Zdroj: tn.cz
Foto: Facebook.com

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno