Youradio

Menu

Tata Bojs chystají cyklokoncert!

25. 1. 2018 · Ondřej Těšínský

Kapela Tata Bojs má skoro vždycky něco extra! Tentokrát chystá speciální koncert, na kterém nechá fanoušky šlapat na kole a vyrábět tak elektřinu.

Přehrát Tata Bojs

Stáhni si českou hudební appku Youradio do mobilu

Stahuj pro Android Stahuj pro iPhone a iPad

„První koncert Tata Bojs v roce 2018 a hned takhle výjimečný. Když budou šlapat fanoušci, naše hudba bude šlapat také,“ říká zpěvák a bubeník Tata Bojs Milan Cais.

V pondělí 5. února se v pražském kině Aero - u příležitosti jeho dvacátých narozenin - totiž kapela Tata Bojs odehraje elektro akustický cyklo koncert.

V kině bude nainstalováno osm speciálně upravených kol a diváci, kteří na nich budou během koncertu šlapat, tak budou vyrábět elektřinu, která zajistí chod malé elektrárny. Ta bude následně "napájet" světla a projekce během celého koncertu.

"Se společností Nano Energies už jsme před lety podobný typ koncertu uskutečnili ve Zlíně. V Aeru v únoru zahrajeme po delší době náš elektro-akustický set, který skýtá písně napříč všemi našimi alby," doplňuje Cais. 

Kino Aero se společností Nano Energies v loňském roce rozjelo koncept Cyklokina. Na něm diváci prostřednictvím šlapání na speciálně upravených kolech vytvářejí elektrickou energii potřebnou pro uskutečnění filmové projekce.

Pokud během akce návštěvníci šlapat přestanou, projekce koncertní scény se zastaví.

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno