Youradio

Menu

Support Lesbiens v říjnu vydají desku Glow

24. 8. 2018 · Ondřej Těšínský

Kapela Support Lesbiens oznámila na 12. října vydání nového alba s názvem Glow s novým zpěvákem Dušanem Markem. Poslechni si čerstvý singl Ocean!

Přehrát singl Ocean

Stáhni si českou hudební appku Youradio do mobilu

Stahuj pro Android Stahuj pro iPhone a iPad

První singl Movin´On z minulého roku kapela úspěšně navázala druhou ochutnávkou Brighter Day a teď představuje třetí singl Ocean, který se brzy dočká i videoklipu. 

Aktuální deska je společným autorským dílem celé kapely a obsahuje 11 písní. Na většině z nich Support Lesbiens zůstávají věrni angličtině. Výjimkou je pouze skladba Hazardér, o jejíž text se postaral jeden z nejlepších tuzemských textařů – Ondřej Ládek aka Xindl X. 

„Název alba Glow aneb Záře vyplynul zcela přirozeně.  Každá z jedenácti písní září jinou barvou, energií a emocí. Temné odstíny pro mě nesou skladby Ocean, People nebo Movin'On, přitom např. song New Generation doslova svítí. A pustili jsme se i do klidnějších tónů, které nás opravdu hodně bavily, tak snad budou i posluchače, “ popisuje s úsměvem zpěvák Dušan Marko, který je zároveň autorem všech 10 anglických textů.

Nový singl Ocean kapela vypustí do éteru 31. srpna a během září představí videoklip. „Oceán vnímáme jako synonymum síly, pokory, vznešenosti i klidu. Všechny tyto atributy jsme se snažili promítnout do stejnojmenné skladby, jež je pro nás srdeční záležitostí,“ dodává Dušan Marko. 

Kapela Support Lesbiens prošla od svého vzniku v roce 1992 několika personálními obměnami. V současné době hraje ve složení: Dušan Marko „Marco“ (zpěv), Hynek Toman (kytara), Filip Fendrych (kytara), Marek Marian Leždík (baskytara) a Radek Tomášek (bicí).

Někdejší zpěvák Supportů Kryštof Michal založil po nechtěném odchodu v roce 2012 spolu s dalším členem "starých" Support Lesbiens René Ryparem vlastní kapelu Portless. 

Foto: Petr Kurečka

 

 

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno