Youradio

Menu

Poslouchej Rádio srdcem pro Život dětem a pomáhej třeba nemocné Viktorce!

27. 11. 2018 · Ondřej Těšínský

Přijď v sobotu 8. prosince na Staroměstské náměstí v Praze na koncert Rádio srdcem pro Život dětem, kde vystoupí Adam Mišík, Rybičky 48, Emma Drobná, O5 & Radeček, Pavel Callta, Verona, Václav Noid Bárta a mladí zpěváci ze soutěže Sanremo Junior! 

Přečti si příběh dvouleté Viktorky, která trpí spinální muskulární atrofií. Právě jí pomůžeš posláním DMSky pro nadaci Život dětem.

Spustit Rádio srdcem pro Život dětem

Stáhni si českou hudební appku Youradio do mobilu

Stahuj pro Android Stahuj pro iPhone a iPad

Malinká Viktorka žije jenom se svou maminkou, která se o ni stará s velkou láskou. Moc se na narození své holčičky těšila a když jí sourozenci jednou řekli, že by s Viktorkou měla jít k lékaři, že se jim nelíbí, okamžitě je poslechla. Tehdy bylo její holčičce šest měsíců.

Z neurologie je odeslali do motolské nemocnice v Praze, kde mamince nakonec sdělili, že její dcera trpí spinální muskulární atrofií I. typu. Při této nemoci postupně odcházejí všechny svaly a dítě postupně vypadá jako hadrová panenka.  Nakonec mu selžou taky plíce i srdce… Maminka se dozvěděla, že se jedná o neléčitelnou nemoc a doporučila mamince, aby si s Viktorkou užívala každý den, protože nikdo neví, jak dlouho tady bude.

Je pochopitelné, že se o svou holčičku nesmírně bála a sledovala ji ve dne v noci. S myšlenkou, že ji Viktorka navždy opustí, se nikdy nesmířila. Na internetu objevila v Belgii studii na nový lék - spinrázu – a měla štěstí.  Viktorka byla do studie zařazena, obě odjely do Belgie, kde Viktorka dostala zdarma čtyři aplikace drahé spinrázy. Už teď sleduje na své dceři velké pokroky, udrží hlavičku a trochu i tělíčko.

Maminka doufá, že s každou další dávkou spinrázy, kterou je třeba podávat třikrát ročně, se bude Viktorčin stav zlepšovat. Maminka je šťastná, že tento lék konečně schválili i u nás, jen o něj musí pokaždé požádat. Mezitím s Viktorkou pravidelně rehabilituje a shání pro ni nejrůznější pomůcky, které jsou poměrně drahé.  Sama je Viktorce pořídit nemůže, protože o ni pečuje celý den, a tak potřebuje pomoc od nás ostatních.

Přehraj si video o Viktorce zde

Do sbírky pro Viktorku a další vážně nemocné děti se můžeš zapojit zasláním dárcovské SMS ve tvaru DMS ŽIVOT DETM 60 na číslo 8 77 77.

V roce 2017 se v rámci sbírky Srdce dětem podařilo získat pro nemocné děti úžasnou částku 25 000 000 Kč. Přitom od zákazníků získala o.p.s. Život dětem pro nemocné děti 24 117 827 Kč a společnost Lidl tuto nádhernou částku doplnila na 25 miliónů korun. Za to všem patří skutečně velký dík. 

Generální partner koncertu je společnost LIDL – www.lidl.cz. 

Děkujeme.

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno