Youradio

Menu

Poslechni si nový singl Lucie na Youradiu!

3. 5. 2018 · Ondřej Těšínský

Po 16 letech přichází nejslavnější česká kapela s novou písničkou!

Poslechni si ji jako jeden z prvních na Youradiu!

Přehrát song

Stáhni si českou hudební appku Youradio do mobilu

Stahuj pro Android Stahuj pro iPhone a iPad

Typický dvojhlas Davida Kollera a Roberta Kodyma a po prvních tónech jasně rozpoznatelný kapelový zvuk, který spolu s nimi tvoří Michal Dvořák a P.B.CH.

Vše navíc ve zvukovém obalu roku 2018. Takový je aktuální singl Lucie s názvem Takhle tě mám rád.

Skupina ho nahrála po 16 letech od posledního řadového alba. Skladba autorů Roberta Kodyma a P.B.CH. je prvním singlem z připravované nahrávky Evolucie, kterou skupina vydá letos na podzim.

„S Lucií jsme naposledy nahrávali v roce 2002 album Dobrá kočzka která nemlsá. Od té doby jsme sice společně netvořili, ale já si za těch 16 let schovával nápady na texty, o kterých jsem věděl, že budou jednou pro kapelu skvělé,“ popisuje Robert Kodym.

V novém singlu zpracoval téma, kterého se Lucie zatím nikdy nedotkla. „Když si poslechnete text Takhle tě mám rád, zjistíte, že je o svatbě. Když vyslovíte to slovo, uvidíte, že se chlapi většinou leknou, ale holky reagují naprosto obráceně. Ten kontrast se nám moc líbil,“ vysvětluje.

P.B.CH. měl měl hudební nápad původně schovaný pro své připravované album. „Ale nakonec jsem usoudil, že song raději nabídnu Lucii,“ komentuje vznik písničky autor hudby P.B.CH.

Lucie k nové desce vyjede na velkolepé turné. Kromě Prahy (22. 23. a 24. 11.) se zastaví v Ostravě (13.11.) Brně (17. a 18.11.) a zavítá i na Slovensko. Konkrétně do Bratislavy (27.11.) a do Košic (30.11.). Kromě novinek na něm muzikanti zahrají i všechny zásadní hity kapely a průřez celou kariérou. 

Foto: Ondřej Pýcha

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno