Youradio

Menu

Pomocí selfie se bude dát platit. Ještě letos!

2. 3. 2017 · Ondřej Těšínský

Už si nebudete muset pamatovat PIN. Stačí mrknout a vyfotit si selfíčko. Snímek poslouží jako ověření platební transakce. 

Mobilní aplikace jsou stále kupředu a to i ty platební. Z mobilu si můžete nejen přehrávat hudbu přes Youradio, ale i platit pomocí otisku prstu, nebo už brzy i pomocí selfie.

Stáhni si českou hudební appku Youradio do mobilu

Stahuj pro Android Stahuj pro iPhone a iPad

Jak to bude fungovat?

Pokud máte platební kartu MasterCard, nainstelujete si speciální mobilní aplikaci a pak už stačí se jen vyfotit. Systém převede váš obličej do digitalizované podoby, ze které pak vytvoří hash kód (tedy speciální číslo). Tento hash kód bude porovnán se hash kódem uloženým již dříve na serverech MasterCard.

Zabezpečovací systém nelze obejít ani tím, že někomu uloupíte starou fotku nebo si ho vyfotíte zrovna, když někde leží na party v podroušeném stavu. Při focení musí totiž člověk na vyzvání mobilní aplikace mrknout, jinak se platba neautorizuje.

"Službu chceme zavést ješt letos. Momentálně o tom jednáme s několika tuzemskými bankami," řekl ve středu na veletrhu Mobile World Congress generální ředitel MasterCard ČR a Slovensko Miroslav Lukeš.

Zdroj: Ušetřeno.cz a mam.cz

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno