Youradio

Menu

Podle hudebního vkusu by naši posluchači volili Hilšera. Na paty mu šlape Horáček!

9. 1. 2018 · Ondřej Těšínský

"Jsi sexy," vzkazují fanynky Hilšerovi. Jak se umístil playlist současného prezidenta Zemana? 

Stáhni si českou hudební appku Youradio do mobilu

Stahuj pro Android Stahuj pro iPhone a iPad

V prezidentské kampani, která právě vrcholí, se jednotliví kandidáti představují nejrůznějším způsobem. Jedním z nich byla i ukázka svého vkusu v hudební aplikaci Youradio.
Osm z devíti prezidentských kandidátů, včetně současné hlavy státu, připravilo pro Youradio seznam svých oblíbených písní či interpretů. Uživatelé Youradia mohli hudební playlisty poslouchat a hlasovat, který z nich je nejlepší. Někteří připojili i svůj vzkaz kandidátovi.


Přehled prezidentských kandidátů a jejich hudebních preferencí zde 

 

 

 

 

Nejlepší hudební vkus má podle ankety prezidentský kandidát Marek Hilšer, který v anketě získal 23,9%.

Jen o 2 % méně hlasů (21,9 %) získal v anketě hudebního vkusu Michal Horáček.

Na třetím místě se s 17,4 % umístil Jiří Drahoš; čtvrtou pozici (13,7 %) posluchači přisoudili Mirku Topolánkovi a páté místo (11,9%) v anketě obsadil současný prezident Miloš Zeman.

Šest procent lidí nejvíce oslovila oblíbená hudba Petra Hanniga, 3 % získal playlist Jiřího Hynka a na posledním místě se s 2 % umístil Vratislav Kulhánek. Pavel Fischer spolupráci odmítl.

A jakou hudbu jednotliví kandidáti poslouchají?

Nejmladší z kandidátů, jednačtyřicetiletý lékař Marek Hilšer nejvíce zaujal svým širokým hudebním přehledem. Jeho oblíbený playlist obsahuje klasické rockové kousky, argentinské tango, francouzský i český šanson, reggae a za „nejlepšího českého muzikanta všech dob“ Hilšer označil Antonína Dvořáka. Hlasovalo pro něj 60 % žen a 40% mužů a jedna z fanynek připojila například i tento komentář: „Jsi sexy! Stejně jako hudba, kterou posloucháš.“

Ještě větší převahu posluchaček (63%) nad posluchači (37%) má i spisovatel a producent Michal Horáček. Playlist jeho oblíbené hudby sestává z hitů jako Sweet Dreams od Eurythmics; Personal Jesus od Depeche Mode či Losing My Religion od R.E.M. Nechybí ani skladby v podání předních českých zpěváků, k nimž Michal Horáček napsal texty. Na rozdíl od Hilšera, jehož oblíbené písně si pustili výhradně lidé ve věku 25-34 let, Horáčkův playlist poslouchali napříč věkem od 18 do 44 let.

Jiří Drahoš má rád hlavně blues rock a dle svých slov nikdy nevynechá žádný koncert Johna Mayalla. Jeho playlist zaujal převážně mužské posluchače (62%) ve věku 18-24 let.

Mirek Topolánek svým převážně klasickým rockovým výběrem (nechybí například Deep Purple, Led Zeppelin, Pink Floyd, Dire Straits, česká skupina Flamengo, ale i Rhapsody In Blue od George Gershwina) oslovil také převážně mužskou populaci (69%) ve věku 25-34 let.

"Srdeční" playlist pana Miloše Zemana by určitě obsahoval písně Sentimental Journey (od Elly Fidzgerald), Jednoho dne se vrátíš (od Věry Špinarové), Za tichú Moravú (lidová píseň), Chopinovo Nocturne a skladby od švédské skupiny ABBA," sdělila Barbora Filípková, členka týmu Zeman Znovu. Jeho oblíbené písně si na Youradiu spustilo 54% žen a 46% mužů a zaujal většinou velmi mladé posluchače ve věku 18-24 let. 


Přehled prezidentských kandidátů a jejich hudebních preferencí zde 

 

 

 

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno