Youradio

Menu

Mirai vydávají debutové album. Pokřtí ho Ewa Farna

20. 10. 2017 · Ondřej Těšínský

Deska se jmenuje Konnichiwa. Japonský pozdrav v názvu odkazuje na tamní kořeny frontmana Mirai Navrátila. V zemi vycházejícího slunce se natáčel i klip k singlu Pojď, zapomenem.  

Přehrát album

Stáhni si českou hudební appku Youradio do mobilu

Stahuj pro Android Stahuj pro iPhone a iPad

Debutová deska Konnichiwa je završením 3,5leté existence Mirai. Nahrávala se v různých studiích a podíleli se na ní čtyři producenti.

„Trochu jsme se té různorodosti podmínek báli, aby z toho nevznikl jenom nějaký kompilát písní. Mastering to ve finále ale zkultivoval a máme pocit, že z obavy je přidaná hodnota. Máme pocit, že dnešní doba si žádá pestrost ve zvuku a věřím, že přesně to přinášíme,“ komentuje proces nahrávání kapela.

Konnichiwa vychází v pátek 20. října pod labem Universal Music. Křest proběhne 31. října v Lucerna Music Baru za účasti Ewy Farne.

Motivem, který Mirai vedl k natáčení desky byla touha sdělit lidem, ať dělají vše tak, jak to sami cítí a spoléhají se především na sebe, ne na tlak okolí, přátel či rodičů.

Na desce se vyjma nikdy neslyšených písní nachází i hity, jako je například Když nemůžeš, tak přidej nebo Cesta z města. Tematicky se dotýká úniku před stereotypy (Dítě robotí, Cesta z města), lásky a žen (Pojď zapomenem, Divadlo), opouštění mládí a jeho bezstarostnosti (Jedu, Rána v mlhách, Od vody), ale i transcendentálních úvah (Anděl) či životního prostředí (365). Na textech se podílel i písničkář Pokáč. Skladby vznikaly jak v punkovém prostředí sklepa, tak i v nejlepších česko-slovenských nahrávacích studiích.

Vznik kapely i debutové desky se datuje k roku 2014, kdy ji Mirai začali bez profesionálního vybavení tvořit ve sklepě. Tehdy vznikly první písně – Divadlo a již známé a oblíbené Dítě robotí.

Příští rok v březnu Mirai vyjedou na klubové turné spolu s další mladou formací současné české hudební scény – Poetikou

MIRAI & POETIKA TOUR 2018
10.3. Plzeň - Buena Vista club
16. 3. Vratislavice - Kulturní centrum Vratislavice 101010
17.3. Velké Meziříčí - Jupiter klub
20.3. Brno - Metro music club
23.3.Ostrava - club Barák
30.3. České Budějovice - Kulturní dům Vltava
31.3. Valašské Meziříčí - M-Klub

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno