Youradio

Menu

Madonna vydává nový singl Medellín! Na písničce hostuje skvělý Maluma

18. 4. 2019 · Ondřej Těšínský

Písnička Medellín pochází z chystaného čtrnáctého alba Madame X, které vyjde 14. června.

Madonna singlu spolupracovala s kolumbijským zpěvákem Malumou, jenž patří mezi nejznámější zpěváky latinského popu.

 

Přehrát nový singl

Madonnina nová deska Madame X je kolekcí 15 skladeb, které jsou silně ovlivněné životem v portugalském Lisabonu a latinsko-americkou hudbou. Je to její první deska po čtyřech letech.

„Moje deska se narodila v Lisabonu,“ přibližuje nahrávání Madonna, „našla jsem tam svůj kmen a kouzelný svět úžasných muzikantů, kteří obnovili mou víru, že hudba napříč světem je silně propojená a že je duší vesmíru.“

Produkce alba se ujal Madonnin dlouholetý spolupracovník Mirwais, Mike Dean (který pracoval například s Kanye Westem, Travisem Scottem nebo 2Pacem) a v neposlední řadě Diplo. Mezi hosty na Madame X se objevuje například Quavo nebo Swae Lee.

Madonna, celým jménem Madonna Louise Veronica Ciccone Ritchie, je na stránkách historie naší kultury zapsána jako sex symbol 80. let, módní ikona, královna moderní hudby a bulváru, a především jako nejúspěšnější umělkyně všech dob, za což si dokonce vysloužila oficiální zápis do Guinessovy knihy rekordů.

Za svou kariéru vydala 57 hitů, které se umístili v Top 100 tabulkách, z nichž neuvěřitelných 38 se dostalo do Top 10, což se dosud žádnému interpretovi nepodařilo – dokonce ani legendárním Beatles, kteří mají Top 10 hitů „pouze“ 34. Mezi tyto hity patří například Like A Virgin, La Isla Bonita, Material Girl nebo Like A Prayer.

Právě La Isla Bonita byla mimochodem první skladbou, která v Madonnině tvorbě obsahovala prvky latinsko-americké hudby a původně byla nabídnuta Michaelu Jacksonovi, který ji ale (očividně) odmítl.

Madonnin nový společný singl s Malumou si můžete poslechnout níže.

Poslechni si singl

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno