Youradio

Menu

Lucie vydává singl Než tě rozkradou. Reakce na výsledky eurovoleb?

27. 5. 2019 · Ondřej Těšínský

Nejslavnější česká kapela Lucie posílá do rádií další skladbu z návratového alba EvoLucie. Tentokrát sází na písničku se stadiónovým melodickým refrénem, který je pro kapelu typický. Jmenuje se Než tě rozkradou.

Chce jejím vydáním těsně po volbách do Evropského parlamentu kapela snad něco naznačit?

Přehrát song

Stáhni si českou hudební appku Youradio do mobilu

Stahuj pro Android Stahuj pro iPhone a iPad

Písnička vznikla ve studiích Sono během natáčení alba EvoLucie za pár chvil. „Přijel jsem ráno do studia s novými klávesami a hned u druhého zvuku, který jsem na nich zkoušel, mě napadl motiv písničky,“ vzpomíná na vznik skladby Michal Dvořák.

Motivu se okamžitě chytil Robert Kodym s producentem alba Pavlem Karlíkem a za chvíli byla skladba na světě. „Robert měl navíc v kapse koncept nového textu, který jej napadl den před tím, a do hudebního nápadu se skvěle hodil,“ dodává Dvořák.

"Tak než tě rozkradou a dají do galejí, jsi pro mě tajemstvím lůna v orchideji. Buď dál tou návnadou v tom pokušení, co nás pojí. Ty jsi tou záhadou, co svět světem stojí," zpívá Robert Kodym v této skladbě. Možná mluví o ženě, možná o české zemi, možná o Evropě - každý to může chápat po svém.

Než tě rozkradou bude součástí playlistu kapely i na koncertě v amfiteátru Lochotín v Plzni 20. června. Právě tam Lucie odehraje na dlouhou dobu poslední koncert pod širým nebem.

Na podzim pak plánuje turné po menších halách v Česku, kde patnáct let nekoncertovala. Zastaví se například v Hradci Králové, Liberci, Ústí nad Labem, Karlových Varech, Českých Budějovicích, Jihlavě, Znojmě, Zlíně, Olomouci nebo Třinci. 

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno