Youradio

Menu

Lenny Kravitz zahraje v červnu v Praze!

22. 1. 2018 · Ondřej Těšínský

Jeden z nejvýraznějších rockových muzikantů posledních dvaceti let dorazí opět do České republiky. Dnes pořadatelé potvrdili datum jeho pražského koncertu.

Přehrát Lennyho Kravitze

Stáhni si českou hudební appku Youradio do mobilu

Stahuj pro Android Stahuj pro iPhone a iPad

Lenny Kravitz vystoupí 2. června v pražské O2 Aréně v rámci svého Raise Vibration Tour 2018. Vstupenky jsou k dostání za 1290 - 2516,- Kč.

Kravitz je výraznou osobností hudební scény od konce 80. let minulého století, talentovaný skladatel, producent a multiinstrumentalista, který ve své hudbě mísí vlivy rocku, soulu a funku. Vydal deset studiových alb, kterých se po celém světě prodalo přes 38 milionů kusů. Získal čtyři po sobě jdoucí ceny Grammy a zároveň je držitelem rekordu jako nejčastěji oceňovaný umělec v kategorii "Nejlepší mužský rockový pěvecký výkon".

Přehraj si největší pecky Lennyho Kravitze!

Hudební úspěchy a jeho všestrannost mu umožnily proniknout i mimo rámec hudebního průmyslu. Lenny Kravitz se objevil v kritikou kladně přijatém filmu „Precious“, v obou dílech kasovního trháku „Hunger Games“ nebo ve snímku „Komorník“, který režíroval Lee Daniels. Kromě hudby a účinkování ve filmu se Kravitz od roku 2003 věnuje své kreativní firmě Kravitz design Inc, která poskytuje obchodní a rezidenční služby v oblasti designu, vývoje produktů a značek.

Kravitzovo desáté studiové album „Strut“ vyšlo v září 2014 a vrací se na něm ke svým rockovým kořenům. „Tato nahrávka mne přivedla zpět na místo, které na hudbě tak moc miluji,“ říká Lenny Kravitz. „Zpět k pocitům, které jsem měl, když jsem byl ještě na střední škole. Je to skutečná rock & rollová deska – je syrová, má duši a vznikla opravdu velmi rychle.“

Lenny Kravitz na albu hraje na kytaru, basu, klávesy, bicí a perkuse, a celé ho i produkoval. Na zvuku desky se podílel i legendární Bob Clearmountain, který v minulosti produkoval například „Let’s Dance“ od Davida Bowieho, „Tattoo You“ od The Rolling Stones nebo na „Born in the U.S.A.“ od Bruce Springsteena.

Lenny Kravitz patří mezi nejoblíbenější umělce snowboardistky Ester Ledecké. Pusť si její VIP playlist!

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno