Youradio

Menu

Hozier vydává singl Nina Cried Power!

7. 9. 2018 · Ondřej Těšínský

Irský hudebník a zpěvák Hozier vydává singl Nina Cried Power, který pochází ze stejnojmenného EP, jež obsahuje čtyři nové skladby. Na singlu s Hozierem spolupracovala legendární soulová a gospelová zpěvačka Mavis Staples a za varhany usedl Booker T Jones.

Přehrát song

Stáhni si českou hudební appku Youradio do mobilu

Stahuj pro Android Stahuj pro iPhone a iPad

Singl pojednává o syrové duši a energii protestů a sociálního aktivismu. Zaznívají v něm jména ikonických umělců, aktivistů a hnutí za občanská práva, jejichž činnost přispěla ke změně.

„Song jsem napsal minulý rok. Cílem bylo ocenit vlny naděje, solidarity a lásky, které jsou obsažené v lidském duchu, zejména když názorové protějšky dostávají v mainstreamových médiích prostor 24/7, jako je tomu právě teď. Song je v mnoha ohledech poděkováním odkazu umělců 20. století, jejichž díla nás stále inspirují a v dobách nejistoty si je připomínáme čím dál tím víc. Jedním z takových umělců je právě i Mavis Staples,” přibližuje singl Hozier.

Hozierovo eponymní debutové album vydané v říjnu 2014 se okamžitě umístilo na prvních příčkách žebříčků a hlavní singl Take Me To Church se stal multiplatinovým, získal nominaci na Grammy a na YouTube si připsal téměř čtvrt miliardy zhlédnutí.

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno