Youradio

Menu

Horkýže Slíže mají novou baskytaristku

13. 2. 2018 · Ondřej Těšínský

Slovenská rocková skupina posílila sestavu o novou členku. Dosavadní čtyřčlenou mužskou sestavu doplní Veronika Smetanová.

Stáhni si českou hudební appku Youradio do mobilu

Stahuj pro Android Stahuj pro iPhone a iPad

„O novém basákovi jsem začal přemýšlet před dvěma lety na koncertě kapely BijouTerrier, kde jsem začal upřímně závidět zpěvačce Zitě její volnost na pódiu, svobodu rukou a hlavně to, že nemusí při zpěvu stát na jednom místě. Přijmout baskytaristu bylo mým rozhodnutím, zbytek kapely s tím neměl problém. Chci si usnadnit koncerty a hrát při nich třeba i na různé nástroje,“ řekl slovenským médiím zpěvák a dosavadní baskytarista Kuko.

Veronika Smetanová dosud hrála v české deathmetalové skupině Mean Messiah, která s Horkýže Slíže jela loni na podzim turné. "Dokonce s námi už během turné hrála na baskytaru písničku „Nervy“ z nového alba, na kterou chystáme i videoklip. Je to samouk. Na naučení skladeb jí stačí videa naživo zahraných písniček. Jsme kamarádi," doplňuje Kuko.

Kapelu Horkýže Slíže tedy nyní tvoří Peter Hrivňák - Kuko, Mário Sabo – Sabotér, Juraj Štefánik – Doktor, Marek Viršík – Vandel a Veronika Smetanová.

Kapela loni oslavila 25 let existence. Letos vyráží na turné ke své poslední desce Pustite Karola – Horkýže Slíže Tour 2018. Poprvé i s novou členkou vystoupí 9. března v Bratislavě.

Zdroj: Novinky.cz
Foto: Music-zone.eu

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno