Youradio

Menu

Barbora Poláková vytvořila první instagramový videoklip na světě!

14. 9. 2018 · Ondřej Těšínský

Česká zpěvačka a herečka je vůbec prvním interpretem, který na instagramu živě vysílal a zároveň natáčel hudební video. Klip vznikl k písničce 2-8-5 z její poslední desky ZE.MĚ!

Přehrát song

Stáhni si českou hudební appku Youradio do mobilu

Stahuj pro Android Stahuj pro iPhone a iPad

Ve středu 12. září 2018 v 18:45 Barbora Poláková na svém instagramovém profilu živě vysílala svůj nový klip k písni 2-8-5 ze své poslední desky ZE.MĚ. Živě vysílaný klip na jeden záběr je naprostou novinkou na české i světové hudební scéně. Na scénáři a režii se Barbora Poláková podílela s Jakubem Machalou a vzhledem k tomu, že vše natáčela na svůj telefon, stala zároveň i kameramanem klipu. 

"Největší nervy jsem měla z toho, abych nepokazila záběr. Měla jsem přesný timing na každého, aby mi to vycházelo správě na refrény. A bála jsem se, že někoho nezaberu přesně. A ono to potom všechno vyšlo. Byla to euforie! Jeden z nejtěžších úkolů bylo vymyslet jak zapojit a synchronizovat zvuk. Měla jsem na sobě přidělanou jednu krabičku s odposlechem do uší a druhou spojenou s mobilem. Tam vedl kabel, který nejde běžně pořídit. Bylo to složité vyrobit.” Popisuje komplikovanou situaci při natáčení hlavní protagonistka.

Do svého živě vysílaného klipu přizvala hvězdy českých sociálních sítí (Shopaholic Nicol, Pedro, MenT, FattyPillow, Tary, Koki, Duhovka, Radka Třeštíková, Mariana Prachařová, Pavel Cejnar, Hustej Vercajk, Pavel Liška a Jan Revai jako Vandráci a další), které zároveň ve stejný čas na svých instagramových profilech živě vysílaly klip ze svého úhlu pohledu, a tím vznikla neobyčejná on-line instagramová „pavučina“, kdy si sledující mohli sami vybrat, čí vysílání budou sledovat a vidět celý klip a prostředí, ve kterém vzniká, z různých úhlů.

Společně s uvedenými hvězdami českého internetu nechyběli herci a herečky z řad přátel Barbory Polákové, kteří se často v jejích klipech objevují: Hana Vágnerová, Petra Nesvačilová, Marie Štípková, Markéta Frösslová nebo Jiří Zeman. Objevili se zde i členové kapely Barbory Polákové a v neposlední řadě na padesát známých a kamarádů, kteří se do přípravy tohoto unikátního živého vysílání zapojilo. 

 V klipu jde Barbora ze svého pokojíčku, přes kavárnu, místnost, kde se paří počítačové hry, diskotéku, tetovací studio, vyletněnou louku až do helikoptéry, kterou odletěla a ukázala nám z ní pohled na zem, kde její přátelé mezitím vytvořili obrovský nápis 2-8-5.
 
Píseň 2-8-5 hledá odpověď na otázku, kolik potřebuje mít člověk na sociálních sítích přátel či sledujících, aby byl šťastný. “Přemýšlela jsem nad tím, proč a kolik ideálních světů chceme vlastně sledovat. A co to s námi dělá. Kromě inspirace, kterou instagram bezesporu je, to jsou i pocity chtění a vlastní méněcennosti. Píseň komentuje tenhle svět, který je všude kolem mne. Není to kritika a není to oslava. Je to čistě komentář. Jsem šťastná, že vyšel zamrzlý záběr na puberťáky sedící na gauči, jak koukaj do mobilů. Je to pro mne silný obraz,” dodává k písni autorka.

Za necelé dva dny vidělo klip skoro tři sta tisíc diváků. Živě ho na instagramu shlédlo přes tři tisíce uživatelů, v instastories během dvaceti čtyř hodin pak sedmdesát tisíc. Na sociální síti facebook do pátečního odpoledne přes dvě stě dvacet tisíc uživatelů. Koncem příštího týdne připravuje Bára nový klip, který vzniká ze záběrů z natáčení od zhruba padesáti lidí, kteří prožili společný okamžik z různých úhlů pohledu. Na záznam videa z instagramového vysílání se můžete podívat na facebookovém profilu Barbory Polákové https://www.facebook.com/BarboraPolakovaOfiko
 

Poslechni si VIP playlist Co poslouchá Bára Poláková!

Foto: Ksana Fedorova

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno