Youradio

Menu

Avicii pravděpodobně spáchal sebevraždu. Měl v Praze milenku

27. 4. 2018 · Ondřej Těšínský

Osmadvacetiletý švédský DJ zemřel za nevyjasněných okolností v ománském Maskatu v pátek 20. dubna. Jeho rodina tento čtvrtek vydala prohlášení, ze kterého vyplývá, že pod tíhou psychických problémů zřejmě spáchal sebevraždu. A na povrch vyplouvají i další detaily z jeho soukromí.

Přehraj si playlist Avicii R.I.P.

Stáhni si českou hudební appku Youradio do mobilu

Stahuj pro Android Stahuj pro iPhone a iPad

Rodina slavného DJe ve čtvrtečním otevřeném dopise potvrdila, že měl Avicii, vlastním jménem Tim Bergling, časté myšlenky na sebevraždu: 
"Náš milovaný Tim byl hledač, křehká umělecká duše pátrající po odpovědích na existenciální otázky. Perfekcionista, který hodně cestoval a bez přestání tvrdě pracoval, což mu přivodilo extrémní stres. S vystupováním skončil proto, aby znovu našel životní rovnováhu a byl schopen dělat to, co miloval ze všeho nejvíc - muziku. Pořád zápasil s myšlenkami o svém smyslu, životě a štěstí. Nedokázal to už dále snášet. Chtěl najít klid. Tim nebyl zrozen pro obchodní mašinu, která ho do sebe vtáhla. Byl citlivý člověk, který miloval své fanoušky, ale nerad byl středem pozornosti. Time, navždy tě budeme milovat a budeš nám chybět. Osoba, kterou jsi byl, a tvá hudba bude navždy v našich vzpomínkách. Milujeme tě, tvá rodina," stojí v prohlášení.
Avicii měl dlouhodobé zdravotní problémy, které měly být i hlavní příčinou konce jeho živého vystupování před dvěma lety.

Po jeho smrti policie nařídila pitvu, které vyloučila cizí zavinění. Tělo už bylo převezeno do Švédska.

Podle serveru Blesk.cz navíc vyšlo najevo, že měl Avicii vztah s českou modelkou Terezou Kačerovou. Ta zveřejnia na sociální síti dojemný text a fotky, kde je Avicii s ní a jejím synem z předchozího vztahu vyfocen v Praze na staroměstském náměstí.

"Jsi příliš mladý, skvělý a já tě miluji na to, aby se o tobě psalo jako o mrtvém. (...) Darovals mi náhrdelník se třemi diamanty – jeden pro tebe, jeden pro Luka a jeden pro mě. (...) Vždy jsem si přála náš vztah držet v soukromí, protože jsem chtěla, aby byl jen náš a nechtěla jsem hrát v celém tom humbuku roli. Myslela jsem si ale, že pokud bych tohle světu odhalila, bylo by to v moment, kdy sděluji, že s tebou čekám dítě. Ach jo, jak tenhle plán se pokřivil,“ napsala Tereza Kačerová. 

Foto: Blesk.cz/ Instagram

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno