Youradio

Menu

Jiří Mádl natočil dojemný klip. Zahrál si v něm i zpěvák Daniell.

1. 4. 2021 · Redakce

"Svět kolem zešílel. Ale všechno těžké a zlé překonáme, když budeme spolu, když se podržíme a nezůstaneme sami," to je poselství nového videa, které natočil herec a režisér Jiří Mádl pro pivovar Bernard.

S nápadem na klip přišel sám Mádl a spolumajiteli Rodinného pivovaru Bernard Stanislavu Bernardovi se hned zalíbil: „Jirka přišel s námětem, který naprosto rezonuje s tím, co chceme předávat dál. Vyplatilo se nechat mu volné ruce, vzniklo něco, co jde od srdce k srdcím.“

Video tvoří pět příběhů, které se uzavírají v posledních okamžicích devadesátivteřinového spotu. Dějové linky se odehrávají na podkresu melodie New Britain v provedení klavíristy Petra Maláska.

Jednu z rolí - kluka sedícího na začátku videa na ohradě - v klipu ztvárnil mladý zpěvák Daniell.

„Chtěl jsem, aby to byla mozaika deseti různých typů, které si nebudou podobné a každý bude reprezentovat někoho jiného,“ svěřil se v rozhovoru na Instagramu Evropy 2. 

S uvedením spotu doznal změny známý slogan pivovaru Bernard Svět se zbláznil, držte se… Výměnou jediného písmenka – na Svět se zbláznil, držme se… – dostal jiný význam. „V minulosti jsme poukazovali na různé absurdity a vzkazovali jsme lidem, ať se drží. Jenže teď už svět v mnoha ohledech doslova zešílel, a tím nemyslím jen důsledky epidemické situace. Je třeba se tomu postavit, pozitivně, společně. Proto změna z držte se na držme se,“ popisuje Stanislav Bernard.

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno