Youradio

Menu

DAVID KOLLER, RICHARD MÜLLER a VIKI OLEJÁROVÁ přezpívali píseň Karla Kryla pro film Amnestie!

25. 8. 2019 · Barbora Koubová

Tomu říkáme Československé spojení! David Koller, Richard Műller a Viki Olejárová společně přezpívali song od legendárního písničkáře Karla Kryla. Song je součástí filmu Amnestie.

Přehrát David Koller

Stáhni si českou hudební appku Youradio do mobilu

Stahuj pro Android Stahuj pro iPhone a iPad

 

Pasážová revolta v podání Davida Kollera, Richarda Műllera a Viki Olejárové vznikala poněkud netradičním způsobem. Nejdříve se natočil klip a až pak se ve studiu nahrávaly vokály.

„Nejprve celou písničku nazpívala Viki Olejárová. Pak jsme s Davidem na její písničku vlastně dělali playback. Když se dotočil film, každý finálně natočil svůj part,“ popisuje Richard Műller.

 Viki Olejárová doplňuje: „S Davidem jsme už zpívali společně jednu Krylovu píseň na koncertu pro Jána Kuciaka a Martinu v Bratislavě. Po čase se mi ozval, jestli bych neměla chuť s ním a s Richardem Müllerem nahrát titulní píseň k filmu Amnestie. Šlo o Pasážovou revoltu. Okamžitě jsem souhlasila, protože Kryl, Müller a Koller jsou legendy a moje srdcovky! Bylo mi ctí, na tomto projektu spolupracovat. Nikdy jsem neslyšela Krylovu píseň v tak velkolepém provedení.“

 Za aranžmá s romanticko-symfonickém provedení stojí hudebník Nikolaj Nikitin, zpěváky doprovází Symfonický orchestr Slovenského rozhlasu s dirigentem Peterem Valentovičem. Ve skladbě zazní i motivy ze Smetanovy Vltavy a Vyšehradu. 

Film režiséra Jonáše Karáska na motivy knihy Radovana Dunaje Amnestia, ktorá rozpútala peklo, představí v hlavních rolích Aňu Geislerovou, Marka Vašuta či Natálii Germani. Film se na dramatickou dobu plnou změn dívá jinak, než by mohli diváci očekávat – příběhem jednoho z vězňů z prostředí věznice pro nejtěžší případy v Leopoldově.

 

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno