Youradio

Menu

Vydraž si kytaru od Wohnoutů a pomož nemocnému Maximovi!

21. 4. 2017 · Ondřej Těšínský

Zpěvák a kytarista kapely Wohnout Honza Homola nabízí unikátní elektrickou kytaru s podpisy hvězd. 

Zisk z dražby nástroje, fotek podepsaných umělců a speciálního "neviditelného" stojanu od Milana Caise z Tata Bojs bude věnován nemocnému dítěti. 

 

Stáhni si českou hudební appku Youradio do mobilu

Stahuj pro Android Stahuj pro iPhone a iPad

Dražba odstartovala v pátek 21.4.2017 odpoledne tady a informace o tom, jak do projektu přispět najdete také na maximek.eu

Charitativní projekt Kytara pro Maxima odstartoval Honza Homola z Wohnoutů vloni na jaře, když začal na svou starou elektrickou kytaru sbírat podpisy od významných osobností hudební i nehudební scény.

Tělo nástroje podepsal například Jakub Kohák, Márdi a Mejla (vypsaná fiXa), členové kapel Chinaski, Rybičky 48, Pekař, Ondřej Brousek, Tereza Černochová, Roman Holý, Matěj Ruppert z kapely Monkey Business, Marpo, Anna K., Eva Pilarová, Jaroslav Svěcený, Radim Hladík ze skupiny Blue Effect, Barbora Poláková, Michal Dvořák z kapely Lucie, herec Pavel Liška, Tomáš Hanák, Lukáš Pavlásek, kardiochirurg Jan Pirk a další.

Každý byl při podpisu kytary vyfotografován a záznam následně i s krátkým příběhem umístěn na facebookové stránky Kytara pro Maxima. Podpisů je aktuálně více než sto. Autorem unikátního stojanu je Milan Cais, známý výtvarník a zpěvák kapely Tata Bojs.

Maximek je šestiletý kluk, který se narodil s mnoha vážnými vývojovými vadami. K jeho hlavním diagnózám patří Hirschprungova choroba, celodenní potřeba kyslíku, epilepsie a mnoho dalších potíží. Po celou dobu nebylo jasné, jaká genetická porucha všechno způsobila. Až nyní se podařilo celkovou diagnózu objasnit. Název onemocnění je Mabry syndrom, který byl diagnostikován prozatím jen asi u 10 dětí na světě.

Cílem projektu je kytaru vydražit a zisk věnovat na novou odsávačku hlenů a antidekubitní matraci do postýlky proti vzniku proleženin a další pomůcky pro Maxima.

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno