Youradio

Menu

Twenty One Pilots Praze naservírovali energickou show

5. 11. 2016 · Ondřej Těšínský

Kapela vystoupila pátek 4.listopadu ve vyprodané Tipsport Aréně.

Přečtěte si recenzi a mrkněte na videa a fotky!

 

Stahuj Youradio pro Android Stahuj Youradio pro iPhone a iPad

Americká dvoučlenná kapela Twenty One Pilots (jméno kapely je podle knihy spisovatele Arthura Millera All My Sons, kde se hlavní hrdina vyrovnává s faktem, že zavinil smrt jednadvaceti pilotů) vznikla před sedmi lety.

Většina českého publika je ale zaregistrovala až loni na jaře po třetím (!) singlu Stressed Out z jejich druhé „velké“ desky Blurryface. Ten začala po lehkém váhání hrát i většina českých rádií a z Twenty One Pilots se pomalu začaly i u nás stávat hvězdy.

V Praze hráli už letos v únoru, ale do malého vyprodaného Lucerna Music Baru se vešel jen málokdo. O devět měsíců později už tihle dva Amíci vyprodali rovnou velkou sportovní halu. A přivezli skvělou show.

Už na začátku bylo jasné, že uvidíme něco úplně jiného, než na co je hudební fanoušek zvyklý.

To nebyla série odehraných písniček se světelnými efekty. Tyler Joseph (zpěv, piano, kytara, ukulele, klávesy, syntezátory) a Josh Dun (bicí) to celé pojali úplně jinak!

Audiovizuální „intra" střídaly melodie a části skladeb; skvěle propojený proud hudby, kterou není třeba striktně rozsekávat do „písniček“.

Dobrou třetinu koncertu odehráli Tyler a Josh uprostřed haly v hledišti, jindy se frontman objevil nahoře na tribuně nebo v závěru i na žebříku vysoko nad hlavami fanoušků. Bylo to napínavé, překvapivé, dynamické představení protknuté skvělou hudbou.

Hudbou, která se nenechá okleštit žánrovými škatulkami. Hudbou, kterou vyluzovali jen dva (!) kluci! Nechyběla kouřová děla i plynové a jiné masky, konfety i zorbing na rukou publika. Bylo to nebezpečné, děsivě ponuré i barevně hravé.   

Koncert měl podtitul Emotional roadshow. A emoce z něj proudily.

Bylo tam tolik energie, originality, muzikálnosti, dynamiky, překvapení, vizuálních efektů, skvělého zapojení publika... 

Hlavní emocí je úžas (nebo chcete-li otevřená pusa) nad tím, jak celou svoji tvorbu i její živou prezentaci tihle dva sotva 28letí blázni pojali, vypilovali a odehráli.

Popřeli všechny zavedené zvyky. Udělali to úplně po svém. Úplně jinak. Skvěle.

Ondřej Těšínský

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno