Youradio

Menu

Na festivalu se zabil akrobat před očima diváků. Pak hráli Green Day

11. 7. 2017 · Ondřej Těšínský

Performer nepřežil pád ze 30 metrů přímo na hlavním pódiu festivalu Mad Cool ve Španělsku. Hodinu po tom vystoupili hlavní hvězdy Green Day.

Podívejte se na video

Stáhni si českou hudební appku Youradio do mobilu

Stahuj pro Android Stahuj pro iPhone a iPad

Dvaačtyřicetiletý akrobat Pedro Aunion Monroy předváděl v pátek 7. července svoji choreografii v průhledné krychli visící asi 30 metrů nad zemí za doprovodu skladby Purple Rain od Prince. Bezpečnostní opatření ovšem selhala a muž spadl před zraky asi 35 tisíc přihlížejících na zem.

Ani záchranáři, kteří u něj byli za 40 vteřin, už mu ale nemohli pomoct. Byl na místě mrtev. 

Asi hodinu a čtvrt po neštěstí hudební produkce pokračovala, když s půlhodinovým zpožděním vystoupila americká kapela Green Day.

Čelenové kapely za to schytali kritiku na sociálních sítích, ale byli v tom nevinně. Dozvěděli se o tragédii totiž až poté, co slezli z pódia. 

„Když jsme opustili scénu na festivalu Mad Cool, dozvěděli jsme se smutnou zprávu. Statečný artista Pedro přišel o život při tragické nehodě. Upřímnou soustrast jeho rodině a přátelům,” napsali Green Day krátce po třetí hodině ranní na svůj web.

Organizátoři nepřerušili program z "bezpečnostních důvodů".

 „Mad Cool lituje hrozné nehody, která se druhý den festivalu stala jednomu z akrobatů. Rozhodli jsme pokračovat v programu, na kterém v sobotu vzdáme zemřelém artistovi čest,” napsali v prohlášení organizátoři, kteří rovněž vyjádřili soustrast rodině.

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno